Mini taco met pulled pork en een appel-koolsalade
Recept voor 6 mini taco’s
Ingrediënten
Pulled pork:
300 g spiering, Bbq rub varken, 1 eetlepel bruine suiker, 1 dl appelsap, 50 g bbq saus
Appel-koolsalade:
50 g witte kool, 50 g wortel, 50 g rode biet, 1 Belgica, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn
Topping:
2 eetlepels mayonaise, Rasp van ½ limoen
Taco:
6 mini soft shell taco’s of 1 wrap waar je 6 ringen uithaalt
Werkwijze
Verwarm de oven op 150 °C. Kruid de spiering met bbq rub of gebruik een specerijen mix naar keuze. Gaar de spiering 2 uur met het appelsap in een ovenschaal.
Controleer na 2 uur de kerntemperatuur of test of het vlees uit elkaar valt. De kerntemperatuur moet 90 °C bedragen zodat het vlees de juiste structuur heeft. Pluk het vlees met 2 vorken tot draadjesvlees en meng met de bbq saus.
Snij de appel en de groenten in fijne reepjes en werk op met olie en azijn.
Maak een limoenmayonaise door mayonaise te mengen met zeste (rasp) van de schil van de limoen, let op dat je enkel het groene buitenste gedeelte van de limoen gebruikt.
Verhit de taco’s of uitgestoken tortilla wraps kort in de oven. Verdeel hierover de pulled pork. Werk af met de appel-koolsalade. Top af met de limoenmayonaise.