Appelmoes met gedroogde pruimen en bloedsinaasappel

Recept voor 4 personen

Keukenhulpje

Blender

Ingrediënten

3 Belgica’s, 2 sinaasappels (bloedsinaasappels als het kan), 1 kopje amandelen, 8 gedroogde pruimen, 1 snuifje vanille in poedervorm (facultatief)

Garnering:
2 Belgica’s

Werkwijze

Laat de amandelen 12 uur weken in zuiver water. Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen om ze te rehydrateren.

Borstel het fruit goed schoon onder stromend water. Haal een dun laagje zeste van een halve sinaasappel en hak het fijn. Zet opzij.

Pel de amandelen en doe ze in de kom van de blender met de ontpitte pruimen, de in partjes gesneden appelen, de tot op het vlees geschilde en in 4 gesneden sinaasappels en de vanille. Mix tot een fijne puree.

Giet de puree in 4 kommetjes, versier met de in kleine stukjes gesneden appelen en wat sinaasappelzeste.

De schil van amandelen bevat cyanide. Het weken vergemakkelijkt het ontvellen. Ook de smaak wordt er beter van en u krijgt zelfs de indruk verse amandelen te eten.

Deze moes vormt een uitstekend ontbijt. Probeer het eens, u zult merken dat u het tot ’s middags uithoudt zonder die kleine inzinking rond 11 uur.