Appelrozet
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
2 Belgica’s, 1 plakje bladerdeeg, sap van 1 citroen, 1 dl ongezoet vers appelsap, 1 eetlepel fijne griessuiker, 100 g bloem, 50 g grove kristalsuiker, 50 g boter, 1 snuifje kaneelpoeder
Werkwijze
Schil de Belgica’s, verwijder de pitten en het klokhuis en snijd ze in schijfjes. Bedruip met een beetje citroensap.
Snij lange banen van het bladerdeeg volgens de grootte van de appel.
Breng het appelsap met de suiker tegen het kookpunt aan en pocheer daarin de appelschijfjes gedurende 3 minuten. Verdeel vervolgens de uitgelekte appelpartjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op en plaats de rolletjes in een beboterde bakvorm (muffin) of een kopje. Bestrijk de rolletjes met ei.
Bak 20 minuten in de op 175 °C voorverhitte oven en serveer eventueel met een bolletje roomijs of een toef slagroom.
Lekkere weetjes
- De bereiding smaakt net zo lekker met peren en chocolade-ijs.
- Voor de volwassenen kun je de peren pocheren in zoete dessertwijn.