Camembert met gebakken appeltjes
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
4 Belgica’s – 1 Camembertkaasje, in 4 punten – 4 eetlepels paneermeel – 2 eetlepels vloeiende bloem – 2 eieren – sap van ½ citroen – 100 g gezouten boter – 50 g fijne suiker – 8 cl Calvados – verse tijm – zwarte peper uit de molen
Werkwijze
- Schil je Belgica’s, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne partjes. Besprenkel ze meteen met het citroensap.
- Smelt de helft van de boter in een koekenpan. Bak de appelpartjes goudbruin in de hete boter. Bestrooi ze met suiker en laat die lichtjes karamelliseren.
- Flambeer de Belgica-partjes met de Calvados.
- Klop de eieren los met 1 koffielepel gehakte tijmblaadjes, peper en zout. Wentel de kaaspunten in de bloem, dan de losgeklopte eieren en ten slotte het paneermeel.
- Smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak de kaaspunten 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schik de gekarameliseerde appeltjes en de gepaneerde kaaspunten op je borden en serveer ze meteen.
