Gevulde Belgica's

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 Belgica’s – 20 g gekonfijte citroenschil – 1 glaasje appeljenever (of appelsap) – 20 g amandelschilfers – 20 g witte marsepein – 40 g boter – 4 eetlepels fijne suiker

Werkwijze

  • Spoel je Belgica’s en dep ze goed droog. Snij bovenaan een kapje mét het steeltje af. Verwijder het klokhuis en de pitten met een appelboor.
  • Laat de citroenschil 15 minuten weken in het appelsap.
  • Verkruimel de marsepein. Vermeng hem met de amandelschilfers en de helft van de boter. Stop het mengsel in het gaatje van het verwijderde klokhuis.
  • Verdeel de citroenschilletjes over je Belgica’s en zet er de kapjes weer op.
  • Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal. Overgiet ze met gesmolten boter en strooi er suiker overheen.
  • Zet ze 30 minuten in de oven op 200° C en serveer ze meteen.