Tongfilets met Belgica's

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 Belgica’s – 4 grote of 8 kleine (schar)tongfilets – 100 g grijze garnalen – 2 fijn gesneden sjalotjes – 1 dl droge witte wijn – 1 dl lichte room – 50 g boter – zacht paprikapoeder – peper en zout Verwarm de oven voor op 180° C

Werkwijze

  • Doe de sjalotjes en de wijn in een ovenschaal. Leg er de gekruide visfilets bij en bestrooi ze met 25 g botervlokjes. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven.
  • Hou de visfilets warm onder aluminiumfolie.
  • Giet het stoofvocht door een zeef in een steelpannetje, druk de sjalotjes goed uit en laat het vocht tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
  • Schil je Belgica’s, verwijder klokhuis en snij ze in fijne partjes. Bak ze 2 minuten aan in een koekenpan met de rest van de hete boter. Kruid ze met een vleugje paprikapoeder.
  • Schik de visfilets en de appelpartjes op voorverwarmde borden. Lepel de hete saus erbij, werk alles af met de garnaaltjes en serveer ze meteen.

Suggestie

Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen