Wok van pikante scampi en groentjes met een milkshake van kokosmelk, Belgica en citroengras
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
16 gepelde scampi, 4 stuks babymaïs (in stukjes gesneden), 200 gr sojascheuten, 1 sjalotje fijn versnipperd, ½ stengel prei fijn gesneden, 1 puntpaprika fijn gesneden, 100 g noedels, 250 ml kokosmelk, 1 stengel citroengras (fijn gesneden), 3 Belgica’s, geschild en in stukjes gesneden, 1 theelepel sambal oelek, arachideolie
Werkwijze
Bak de scampi’s in een hete wok en voeg na een minuutje de groentjes toe. Laat ongeveer 3 minuten verder bakken. Voeg dan de sambal bij en een snuifje zout. Kook de noedels apart en voeg deze op het laatste moment toe.
Mix de Belgica’s en de kokosmelk in een maatbeker fijn (kan ook in de blender). Doe het citroengras erbij en kruid af met peper en zout. Voeg dit naar smaak toe of serveer apart.