5 redenen om de Belgica te proeven

WAAROM JIJ EEN BELGICA MOET PROBEREN?

5 redenen om de Belgica te proeven

Elke appelsoort heeft zijn eigen smaak en vorm. Maar binnen dat rijke aanbod valt de Belgica extra op. Want hij heeft een verzameling unieke kenmerken. Heb je hem nog nooit geproefd? Het is tot vijf maal toe … meer dan de moeite!

Belgisch

Haspengouw en het Hageland zijn wondermooie fruitstreken in België. In de lente raak je niet uitgekeken op de prachtige bloesems. Tijdens de zomer zie je het fruit aan de takken rijpen. En bij de oogst … kom je dankzij de Belgica bij het grootste voordeel: de afstand van de plantage tot de winkel is extra kort. Daardoor geniet jij van een kraakverse appel!

Gezond

Net zoals andere appelsoorten, is de Belgica een gezond tussendoortje. Meer nog, de Belgica is éxtra gezond. Want alleen telers die lid zijn van de Belgica-club mogen de appel kweken. Zo zijn je appels van bij het begin in de goede handen van telers die hun voldoening halen uit verzorgde boomgaarden en een geduldige aanpak.

Smaakvol

Al meer dan 150 jaar kruisen telers verschillende Zuid-Limburgse hoogstamrassen. Tot ze bij een smaakvolle karmijnrode appel uitkwamen, de Belgica. Net zoals bij een exclusieve wijn, komt de smaak het best tot zijn recht op kamertemperatuur. Haal je Belgica daarom vroeg genoeg uit de koelkast en geniet van het authentieke aroma.

Verfrissend

Net zoals andere appelsoorten, is de Belgica een gezond tussendoortje. Meer nog, de Belgica is éxtra gezond. Want alleen telers die lid zijn van de Belgica-club mogen de appel kweken. Zo zijn je appels van bij het begin in de goede handen van telers die hun voldoening halen uit verzorgde boomgaarden en een geduldige aanpak.

Verrassend

De Belgica heeft een extra dunne schil. Dat zorgt voor een aangename verrassing. Want je bent meteen bij de sappige appelsmaak. Je zou bijna vergeten dat er een schil is. Bijna, want die is er natuurlijk wel. En hoe, ze geeft je Belgica die opvallend rode wangetjes — zo typisch voor de zintuigprikkelende bolleb(l)oos.