6x dit wist je nog niet over appels

VERBAAS JE VRIENDEN MET DEZE WEETJES

6x dit wist je nog niet over appels

“Een appel, wat valt daar nu nog over te vertellen?” Wel … ken je de Latijnse naam voor een appelboom? Malus domestica. En wist je ook dat die thuishoort in de rozenfamilie? Ja, inderdaad,  dat is de enorme verzameling van  tweezaadlobbige planten die zo goed als overal ter wereld voorkomen. Voilà, daarmee hebben we de nerdy weetjes gehad. En nu snel aanvullen met zes hippe appelweetjes.

Ieder zijn favoriet

Op Antarctica kom je bijzonder weinig appelbomen tegen. Maar in de rest van de wereld kan je naast de Belgica uit nog 7500 andere appelrassen kiezen. En daar zitten er bij die zelfs teruggaan tot de zestiende eeuw!

Zinkt ie of zinkt ie niet?

Een appel bestaat voor een kwart uit … lucht. Daardoor blijft een appel drijven op water. En een peer niet. Koop daarom een Belgica, overtuig je vrienden tot een weddenschap en geniet van je gegarandeerde winst. Want bijna niemand weet dat. 🙂

Heel het jaar door appels

Het kwartje lucht zit in microscopische kanalen die van aan de schil tot in het klokhuis lopen. Door de atmosfeer in de grote fruitfrigo’s aan te passen — met minder zuurstof en meer CO2 — kan je appels het hele jaar door bewaren en kraakvers serveren.

In de koelkast, niet in de fruitschaal

Hoelang precies hangt af van de specifieke appelsoort, maar je koelkast is de beste bewaarplaats voor je Belgica’s. In de fruitschaal rijpen ze razendsnel. En ze doen ook het andere fruit veel sneller overrijp worden. Maar… voor je wil smullen van je Belgica haal je hem best een paar uurtjes eerder uit de koelkast, dan is ie het lekkerst.

Herken de smaak aan de kleur

Jouw Belgica is mooi rood met een groene achtergrond … lekker zoet, een beetje zuur en heerlijk aromatisch. Hoe groener je appel, hoe zuurder hij smaakt. Ben je op zoek naar een zoete variant? Ga dan resoluut voor een rode. Met die wetenschap kies je altijd het juiste appelaccent voor je slaatje, cocktail of gebak. 

Vlaanderen houdt van appels

Tel je alle Belgische appelboomgaarden bij elkaar dan is dat goed voor 5475 hectare, inclusief de Belgica-plantages. Vlamingen eten gemiddeld 9 kg appels per jaar. En dankzij de Belgica heb je meteen een rijk smaakpalet — bijeengebracht in één appel.