Belgica-hapjes om samen met je kinderen te maken

KNUTSELPLEZIER MET APPELS

Belgica-hapjes om samen met je kinderen te maken

Belgica’s zitten boordevol vitaminen. Dus zijn ze ideaal als tussendoortje voor je kinderen. “Ja mevrouw, dat weet ik. Maar … hoe krijg je die klein mannen zover dat ze eens een stukje fruit kiezen in de plaats van een chocolade koek?” Ah, da’s simpel: nodig je paggaders uit om jouw Belgica’s samen tot verrassende hapjes om te toveren. Succes én plezier verzekerd.

Maak een foto van het resultaat en post het op Facebook of Instagram met #Belgicalove

De Vroooeeeeemmmm-Belgica

Ingrediënten
Belgica-appel – blauwe bessen – tandenstokers

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij je Belgica in partjes
  • Breek een tandenstoker doormidden. Prik een helft vooraan en de andere helft achteraan door het appelpartje
  • Prik vier blauwe bessen als banden op de tandenstokers

De ‘Zeil je voor het eerst’-Belgica

Ingrediënten
Belgica-appel – tandenstokers

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij je Belgica in partjes
  • Leg een partje met de schil naar beneden en prik een tandenstoker in het midden

De Belgica-kabouters

Ingrediënten
Belgica-appels – wit + rood papier – kleurpotloden – plakoogjes tandenstokers – satéprikkers – papier – plakband

Werkwijze

  • Knip een driehoek uit het rode papier (kaboutermuts) en een gezichtje uit het witte papier. Plak de oogjes op het gezicht, teken de neus en de mond. Plak alles op een satéprikker.
  • Knip handjes (eventueel met vingers) uit het witte papier. Plak elk handje aan het uiteinde van een tandenstoker.
  • Draai het steeltje uit de appel. Steek daar de satéprikker.
  • Steek aan elk kant van de appel een tandenstoker met handje als armen

De Ninja Belgica-turtles

Ingrediënten
Belgica-appels – gekleurd papier – grote plakoogjes – plakband

Werkwijze

  • Knip maskertjes uit het gekleurde papier
  • Plak de oogjes op de maskers
  • Draai de maskers rond de appel en plak ze achteraan vast met plakband

Plons, de gekke Belgica-kikker

Ingrediënten
Belgica-appels – peren – blauwe bessen – braambessen – tandenstokers

Werkwijze

  • Snij je Belgica middendoor
  • Leg een helft met de rode kant naar boven (hoofdje) en eentje andersom (lijfje). Prik ze aan elkaar met een tandenstoker.
  • Snij een appelhelft nog eens door. En prik dat kwartje aan elke kant van het lijfje.
  • Snij kleine staafjes appel als voorpootjes. Leg ze telkens met een halve blauwe bes op het buikje.
  • Leg een halve braambes als mond op het hoofdje
  • Snij boven de mond een neusje in de rode kant van de appel
  • Leg twee perenschijfjes (kan ook courgette of komkommer zijn) met telkens een halve blauwe bes als ogen op het hoofdje

Belgica-monstertjes

Ingrediënten
Belgica-appels – aardbeien – plakoogjes – pijnboompitten

Werkwijze

  • Snij je Belgica in partjes
  • Neem een partje en snij een mond in de rode schil
  • Steek (geroosterde) pijnboompitten als tandjes bovenaan in de mondopening
  • Snij een stukje aardbei als tong en leg die in de mond
  • Snij 2 slipjes bovenaan in de appel en duw er de oogjes in.

‘Krabber-de-krab’-Belgica

Ingrediënten
Belgica-appels – blauwe bessen – tandenstokers

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij je Belgica doormidden
  • Gebruik een helft als krabbenlijf
  • Snij twee scharen en acht pootjes uit de andere helft. Steek ze met tandenstokers vast op het lijf.
  • Gebruik twee halve blauwe bessen als oogjes

Belgica Duizendpoot

Ingrediënten
Belgica-appels – braambessen – aardbeien

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij je Belgica in reepjes, verdeel die in verschillende stukjes en schik ze in de vorm van het rupsenlijf
  • Leg een aardbei aan het lijfje
  • Gebruik twee kleine appelpartjes als ‘voelsprieten’ op het hoofdje
  • Leg stukjes braambes als ogen en mond op het hoofdje
  • Gebruik stukjes braambes om de duizendpoot (duizend?) pootjes te geven

Tover-turtle

Ingrediënten
Belgica-appels – blauwe bessen – braambessen – tandenstokers

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij de appel middendoor
  • Gebruik één helft en snij het motief van het schildpaddenschild in de appel
  • Prik een braambes als hoofdje op het lijf. Leg twee ministukjes appel als oogjes op de braambes

De Oehoe-Belgica

Ingrediënten
Belgica-appels – blauwe bessen – frambozen

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Gebruik twee rode helften als lijf en hoofdje.
  • Snij een appelhelft in dunne schijfjes voor de vleugels
  • Snij uit de andere helft een snavel, twee oren en twee ogen
  • Leg twee halve blauwe bessen als pupillen op de ogen
  • Leg twee frambozen als pootjes onder de uil

Het Belgica-zwanenmeer

Ingrediënten
Belgica-appel

Werkwijze

  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snij een derde van de appel
  • Neem het grootste stuk en snij aan elke kant een kwart uit de appel
  • Maak van die kwartjes de vleugels en leg de stukjes achteruitgeschoven terug op de zijkanten
  • Snij een hals en een hoofdje uit de stuk dat je overhebt
  • Gebruik een pitje als oog